owsiano-bananowe
Jedzenie

Ciasteczka owsiano-bananowe

Zapoznałam Was ostatnio z magicznym olejem kokosowym i jego zastosowaniem, także w kuchni. Dzisiaj pragnę podzielić się ciekawym przepisem, mojej własnej interpretacji. Wszyscy kochamy słodycze, tym lepiej, jeśli będą one „zdrowe”. Poznacie mój sekretny przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka owsiano-bananowe z mąki kokosowej i oleju kokosowego. Podam przykładowy przepis, który można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań.

ciasteczka

Składniki:

2-3 duże banany

1 szklanka płatków owsianych

4 łyżki mąki kokosowej

2 łyżki oleju kokosowego

1 szklanka bakalii (rodzynki, płatki migdałowe, żurawina…)

1 łyżka brązowego cukru trzcinowego

1 jajo (opcjonalnie)

papier do pieczenia

Przygotowanie:

Dokładnie ugniatamy banany i po kolei dorzucamy pozostałe składniki dokładnie mieszając. Z powstałej masy tworzymy małe placuszki i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka możemy polać gorzką czekoladą (opcja dla łasuchów, ja dzisiaj sobie darowałam). Mam nadzieję, że ciasteczka przypadną Wam do gustu, życzę smacznego!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *