owsiano-bananowe
Jedzenie

Ciasteczka owsiano-bananowe

Zapoznałam Was ostatnio z magicznym olejem kokosowym i jego zastosowaniem, także w kuchni. Dzisiaj pragnę podzielić się ciekawym przepisem, mojej własnej interpretacji. Wszyscy kochamy słodycze, tym lepiej, jeśli będą one „zdrowe”. Poznacie mój sekretny przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka owsiano-bananowe z mąki kokosowej i oleju kokosowego. Podam przykładowy przepis, który można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań.

ciasteczka

Składniki:

2-3 duże banany

1 szklanka płatków owsianych

4 łyżki mąki kokosowej

2 łyżki oleju kokosowego

1 szklanka bakalii (rodzynki, płatki migdałowe, żurawina…)

1 łyżka brązowego cukru trzcinowego

1 jajo (opcjonalnie)

papier do pieczenia

Przygotowanie:

Dokładnie ugniatamy banany i po kolei dorzucamy pozostałe składniki dokładnie mieszając. Z powstałej masy tworzymy małe placuszki i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasteczka możemy polać gorzką czekoladą (opcja dla łasuchów, ja dzisiaj sobie darowałam). Mam nadzieję, że ciasteczka przypadną Wam do gustu, życzę smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *